Helmut Mahringer (Projektleitung)
"Standing Research Committee" zur Arbeitsmarktpolitik in der COVID-19-Krise (Standing Research Committee on Labour Market Policy in the COVID-19 Crises)
Auftraggeber: Arbeitsmarktservice Österreich – Bundesministerium für Arbeit, Familie und Jugend
Studie von: Österreichisches Institut für Wirtschaftsforschung – Institut für Höhere Studien – Synthesis
Das Arbeitsmarktservice Österreich etabliert zur Beratung in Fragen der Arbeitsmarktprognosen und möglicher Adaptierungen arbeitsmarktpolitische Maßnahmen im Laufe der COVID-19-Pandemie. Dieses Gremium wird von Expertinnen und Experten mehrerer Forschungsinstitute beschickt und vom WIFO koordiniert.
Forschungsbereich:Arbeitsmarkt, Einkommen und soziale Sicherheit

Standing Research Committee on Labour Market Policy in the COVID-19 Crises
The Public Employment Service Austria is establishing a system of counselling the topic of labour market forecasts and possible adaptations of labour market policy measures in the course of the COVID-19 pandemic. This body is staffed by experts from several research institutes and coordinated by WIFO.